Дан радости и оптимизма

Традиционална завршна приредба и ове године окупила је све малишане из Предшколске установе „Лептирић“ али и поносне родитеље и родбину, који су уживали у њиховом наступу. Због лошег времена приредба је премештена са градског стадиона у салу Културног центра, која је била тесна да прими све заинтересоване. Шарено, весело, раздрагано, уз пуно подршке, аплауза, насмејаних лица…


– Поводом завршетка васпитне године деце рођене 2006. и јануара-фебруара 2007. припремили смо богату завршну приредбу на којој се представљају деца од најстаријег јасленог узраста, дакле од две и по године, преко млађих васпитних група које се представљају тачкама које су спремали за разне фестивале, до свих предшколских група. Ретроспектива вишегодишег рада са целодневним боравком, односно једногодишњег рада са децом са сеоског подручја – рекла је Мила Митровић, директорка Предшколске установе.

Предшколци су у групном и индивидуалном наступу, уз подршку својих васпитачица, приказали стечено музичко и позоришно образовање, културу говора и маштовиту игру, чиме су доказали да су спремни за полазак у школу . Ове године 151 дете завршило је успешно припремну предшколску наставу, а будућим првацима срећу и успех у даљем школовању пожелео је и председник општине Лајковац Живорад Бојичић.

– Знање и искуство које сте стекли у овом периоду представљаће одличан ослонац у вашем даљем школовању и животу. Ваше постојање је наша срећа и то нам даје снагу да створимо што боље услове за оне који долазе после вас. Ваша будућност зависи од наших данашњих одлука и ја се искрено надам да ћу бар део ваших очекивања испунити својим радом – поручио је председник Бојичић.

Укупно 360 деце, од најмлађих група до предшколаца, кроз 13 сценских тачака приказали су шта су током године научили и реализовали у вртићу. Публика је имала прилику да ужива и у плесним кореографијама с којима су „лептирићи“ наступили на неколико фестивала и побрали награде.

 

{gallery}2013_06_04a{/gallery}