РБ „Колубара“ наградио најбоље ученике

Рударски басен „Колубара“, традиционално, трећу годину за редом, организовао је манифестацију „Ученик генерације“ за најбоље ученике основних и средњих школа са територија Лазаревца, Лајковца и Уба, општина на којима се врши експлоатација угља.

Свечана додела поклона ученицима и директорима њихових школа одржана је у среду 19. јуна у ресторану „Том и Џери“ у Лазаревцу. Осим директора Милорада Грчића и руководства РБ „Колубара“, свечаности су присуствовали представници синдиката, председници општина Лајковац Живорад Бојичић и Уб Дарко Глишић, свештенство, ученици и директори школа.

Поклоне најуспешнијим ученицима за школску 2012/2013. годину уручио је Милорад Грчић, директор ПД РБ „Колубара“. Поздрављајући најбоље ученике, директор Грчић је истакао:

– Ви треба да будете поносни зато што сте пример другим ученицима, да се залажу и потруде, да и они, попут вас, остваре себе и постану будућност овог друштва и наше три општине. Познато, да у условима опште економске кризе, и просвета, као и други делови друштва, имају доста проблема, али кроз одговорне, способне директоре и наставнике дају свој максимум у стварању нових успешних генерација каквих је у српском народу одувек било – рекао је директор Грчић и додао да би желео да сви они остану да живе и раде у нашој земљи.

Иако се награда најбољим ученицима додељује трећу годину за редом, овога пута организована је заиста посебна свечаност. Додели награда посвећена је посебна пажња, те је за најуспешније ученике приређен пригодан програм. Пригодним извођењем наступао је хор основне школе „Рудовци“ из Рудоваца. Ученица 7. разреда основне школе у Вреоцима, Марија Ђурђевић, рецитовала је „Симониду“ Милана Ракића, а наступили су и чланови плесног клуба „РМП“ са две тачке. Део из представе „Сан летње ноћи“ извели су глумци Првог приградског позоришта – Пулс театра, а своје тачке имали су и ученици музичке школе „Марко Тајчевић“ из Лазаревца.

Након доделе награда најбољим ученицима и директорима школа, присутне је поздравила и председница актива директора свих школа Лазаревца Мирјана Јоксимовић. Она се у свом обраћању захвалила руководству Рударског басена „Колубара“ на организацији овакве свечаности.

Овим гестом, РБ „Колубара“, највећи произвођач угља у Србији, још једном је показао висок степен корпоративне одговорности и бриге о најмлађима. Додељене су 22 награде, пет најбољим ученицима средњих школа и 17 најбољим основцима. Ученици генерације за успешне резултате током школовања добили су новчане награде и захвалнице. Директорима свих основних и средњих школа додељене су књиге.

Награђени ученици из општине Лајковац су Раденко Пејић, ученик генерације Основне школе „Миле Дубљевић” Лајковац и Невена Милутиновић, ученик генерације Основне школе „Димитрије Туцовић” Јабучје. Раденко Пејић је учинио један леп гест јер се своје награде одрекао у корист болнице на Бањици, где је, како је рекао, провео дуже време.

Извор: ПРАВЕ НОВИНЕ, Лазаревац

{gallery}2013_06_23{/gallery}