Председник честитао одличним ученицима

На пригодној свечаности поводом завршетка школске године, председник општине Лајковац Живорад Бојичић уручио је свим одличним ученицима са територије општине пригодне књиге. Награђено је укупно 503 ученика. У великој сали Скупштине општине Лајковац, Бојичић је ученицима и њиховим родитељима честитао на постигнутим резултатима и изразио уверење да ће и наредне године постићи исти и бољи успех.


– Најбоље улагање за будућност јесте да обезбедимо стабилан посао њиховим родитељима и члановима њихових породица који су већ завршили школу, а на добрим условима у школама и условима за бављење спортом радимо свакога дана, укључујући и инфраструктуру. Пре свега, циљ нам је да њихови родитељи имају стабилан посао и приходе како би финансирали њихово образовање. Поклони су само мали гест пажње поводом завршетка школске године и обележавања великог празника Видовдана – поручио је председник Бојичић у изјави медијима.

Основна школа „Миле Дубљевић“ може се похвалити са 344 одлична ученика и шест вуковаца, ОШ „Димитрије Туцовић“ из Јабучја има 74 одличних и троје вуковаца, док Средња школа „17. септембар“ има 85 одликаша. Ђаци генерације су Раденко Пејић из Лајковца и Невена Милутиновић из Јабучја. Ђацима генерације, вуковцима и учесницима републичкихи такмичења уручени су и комплети књига.

Новчане награде и дипломе најуспешнијим ученицима и студентима – „најбољима међу најбољима“ – традиционално ће бити уручене за градску славу Огњену Марију, 30. јула.
{gallery}2013_06_29{/gallery}