Почела реконструкција улице др Боје Марковића

Кренули су радови на реконструкцији врло важне лајковачке саобраћајнице – регионалног пута Р-101, Лајковац-Јабучје- Обреновац, односно улице др Боје Марковића. Вредност радова је око 26 милиона динара, а финансирају се из буџета Општине Лајковац. Извођач је предузеће “Strabag” из Београда.

О радовима директор Дирекције за уређење и изградњу Лајковца Владан Чоловић каже:

– Радимо деоницу од 550-600 метара, у комплетном профилу, са седам метара коловоза, пешачким стазама од по два метра са једне и друге стране улице и стазом за бициклисте. Рок з азавршетак радова је нешто више од месец дана, али ево, већ на почетку радова, имамо проблема са високонапонским кабловима, али решаваћемо то у ходу. Ово је тренутно улица која је у најгорем стању на подручју Лајковца. Уколико буде новца ми ћемо „напасти“ и осталих 1,2 километра до Милановића рампе, али ћемо радити само коловоз, без тротоара јер нема потребе – после ових првих 500 метара, односно после скретања за Првомајску улицу, мања је насељеност. Али, размотрићемо да касније и ту радимо пешачке и бициклистичке стазе – каже Чоловић.

Практично, у питању је трећа фаза реконструкције једне од најзначајијих лајковачких улица, Улице др Боје Марковића, која је уједно и регионлани пут, а води и ка највећем селу општине, ка Јабучју.

{gallery}2013_06_29a{/gallery}