Бод са гостовања у Костолцу

И после другог гостовања на старту нове сезоне, лајковачки српсколигаш је остао непоражен. Овога пута остварен је један бод на гостовању у Костолцу, где је меч са „Рударом“ завршен резултатом 1:1. Стрелци су били Стојановић у 38. за „Рудар“, а Гентић у 90. за „Железничар“.

У већем делу утакмице домаћи су имали иницијативу. У 21. минуту Стојановић је са десет метара погодио пречку, да би исти играч у 38. минуту, после доброг проигравања Милосављевића, побегао одбрани „Жеље“ и са петерца пласирао лопту у мрежу Танасијевића. „Плави“ су, као и у претходном мечу, били упорни до краја утакмице и изједначили скоро у последњим секундима. После изведеног слободног удараца и гужве која се након тога створила у шеснаестерцу „Рудара“, најприсебнији био је Гентић и „спаковао“ лопту у сам угао.

Меч је пратило око 300 гледалаца, судио је Владан Ђермановић из Шапца, који је доделио по три жута картона, у екипи „Железничара“ Живковићу, Радивојевићу и Небојши Марковићу.

За „Жељу“ су играли: Танасијевић, Ђукић, Андрић, Илић, Гентић, Живковић, Станојевић (Небојша Марковић), Ружичић, Стевановић, Гајић, Милосављевић, Немања Марковић (Радивојевић).

После два кола, Лајковчани су на челу табеле, у групи тимова са четири бода. Следеће недеље одиграће прву првенствену утакмицу на свом стадиону – од 16.30 у госте долази „Партизан“ (Бумбарево брдо) који је забележио два пораза.