Реми у дербију кола

„Лозница“ је зауставила фуриозну серију „плавих“ – дерби кола у Лајковцу пред хиљаду гледалаца завршен је поделом бодова, 1:1. Гол за „Жељу“ у 23. минуту постигао је Марко Јанковић, најбољи појединац меча, док је изједначујући гол постигао Јовановић, полутка Лозничана.

Већи део дербија седмог кола играо се између два шеснаестерца. Домаћи су повели из оправдано досуђеног пенала, Јанковић је био непогрешив извођач казненог ударца. У 61. минуту гости су извели одличан контранапад, Јовановић је избио сам пред Танасијевића и послао лопту испод њега за изједначење. Гости су имали одличну прилику већ пет минута касније, али је сјајни Танасијевић ушао у шут Милинковићу и тиме спречио вођство Лозничана.

„Плави“ су узвратили у 86. минуту невиђеном серијом шутева према голу „Лознице“, упућено је најмање десетак удараца, али су гости пожртвованошћу све то изблокирали и сачували бод у финишу утакмице.

Главни судија Никола Станишић из Краљева жуте картоне доделио је Станојевићу, Милисављевићу и Небојши Марковићу (Железничар), односно Савиновићу, Милосављевићу, Дишићу, Јовановићу и Стајићу (Лозница).

За „Железничар“ су играли: Танасијевић, Ђукић, Андрић, Илић, Гентић, Живковић, Јанковић, Рајевац (Томић), Станојевић (Немања Марковић), Милисављевић, Небојша Марковић.

„Мачва“ је победила „Рудар“ са 4:1, „Полет“ ваљевски „Крушик“ са 2:1, тако да су се ова два тима са 15 поена примакла на два разлике. Следе „Победа“, „Лозница“ и „Млади радник“ са 13 бодова. И „Победа“ и „Млади радник“ остварили су победе на свом терену у овом колу.

Следеће недеље у 15.30 лајковачки српсколигаш иде на ноге аранђеловачкој „Шумадији“.