Одбојкашице победиле „Динамо“ у последњем колу

У последњем колу лигашког дела сезоне „Железничар“ је победио „Динамо“ из Панчева и са 26 бодова освојио шесто место, као и у прошлом првенству. Противник наших одбојкашица у плеј-офу биће „Црвена звезда“ или ТЕНТ, што ће се знати вечерас, када ове две екипе одиграју последњи меч лигашког дела првенства.

Наиме, Београђанке и Обреновчанке су на другом и трећем месту са истим бројем бодова. По правилима одбојкашког пелј-офа, у четвртфиналу се састају трећепласирана и шестопласирана екипа. Игра се на две добијене утакмице, с тим што се по потреби трећи меч игра код боље пласираног тима.

Панчевке су пружиле одличан отпор Лајковчанкама, пружиле су добру игру у прва три сета, освојиле други, али то није било довољно да освоје бод. Домаће одбојкашице су постепено појачавале ритам, из сета у сет биле све убедљивије. У последњем сету „Жеља“ је рано повео, неизвесности није било, па су тренери имали прилику да пруже шансу играчицама са клупе.

Железничар – Динамо 3:1 (25:22, 23:25, 25:21, 25:14)

Сала: СШ „17. септембар“. Гледалаца: 150. Судије: Владимир Цветковић и Ненад Давидовић. Трајање меча: 102 минута.

ЖЕЛЕЗНИЧАР: Вељковић 11, Тривуновић 17, Аћимовић 15, Тешановић 11, Дрпа 13, Дивац 5, Златић (либеро), Јегдић, Вуловић 2, Мрдак 1, Кнежевић (либеро), Лазаревић. Тренер: Марко Радосављевић.

ДИНАМО: Ашћерић 8, Секулић 14, Симић 11, Цвијовић 14, Ђурић 4, Јанковић 9, Петров (либеро), Живкоивћ 2, Владисављев (либеро), Марковић 2, Божић 1, Марковић. Тренер: Александар Владисављев.