Пораз од „Партизана“

„Железничар“ је јуче поражен на Бумбаровом брду од „Партизана“ са 2:0, иако је имао прилику за бољи резултат. „Мачва“ је играла нерешено у Аранђеловцу, „Полет“ у дербију поражен од „Лознице“, а „Рудар“ ремизирао код куће са „Сељаком“. Захваљујући таквим резултатима однос међу водећим екипама остао је сличан, али се истовремено њихов круг проширио.

„Партизан“ је победио бољег противника захваљујући великој жељи. Најбољу прилику за гол у првом полувремену имали су „плави“, али је шут Лишчевића са ивице шеснаестерца одлично одбранио Ђурђевић. У 54. минуту домаћи су повели из слободног ударца који је извео Парезановић и лопту провукао кроз живи зид до доњег десног угла Танасијевића. У финишу утакмице окушали су Лајковчани да изједначе прво преко Ђукетића, а затим и Лишчевића, али ти шутеви нису завршили у оквиру гола. А онда је у зауставном времену, у 92. минуту тачку на утакмицу ставио Шћеповић лепим голом.

Железничар је играо у саставу: Танасијевић, Косић (Ружичић), Гентић, Рајевац, Софронић (Ковачевић), Недељковић, Савић, Лишчевић, Ђукетић, Шалипур (Марковић).

„Мачва“ је прва са 37 бодова, „Полета“ други са 34 колико имају и Лајковчани на трећем месту. Лозничани сада имају само бод мање, „Рудар“ 32. Наредне недеље „Жеља“ дочекује „Бане из Рашке“, утакмица почиње у 15.30.