Уручене књиге најбољим ученицима

У суботу je у великој сали Општине Лајковац одржана традиционална свечаност поводом завршетка школске године. Од 10 до 14 сати продефиловали су скупштинским здањем ђаци генерације, носиоци „Вукове дипломе“ и одлични ученици основних школа и Средње школе „17. септембар“. Пригодне књиге најуспешнијим младим суграђанима, дар Општине Лајковац, уручили су председник Општине Живорад Бојичић и председник Скупштине општине Јагош Лончар. Они су истакли да се поносе успесима ученика, који су будућност Лајковца и пожелели им пуно успеха у даљем школовању.


Ђак генерације ОШ „Миле Дубљевић“ из Лајковца је Љубица Марковић, а ова школа има 12 вуковаца. ОШ „Димитрије Туцовић“ у Јабучју има три вуковца међу којима је за ученика генерације проглашен Александар Ж. Павловић. Маријана Савић је ђак генерације Средње школе „17. септембар“, која има и једног вуковца – Душана Јанића.

Општина Лајковац у овој школској години има 489 одличних ученика од првог разреда основне до четвртог разреда средње школе. Централна школа „Миле Дубљевић“ у Лајковцу са десет издвојених одељења, од којих су и две осмогодишње школе (Боговађа и Бајевац), има 332 одликаша, школа у Јабучју 70, док је 87 средњошколаца са одличним успехом.

 

{gallery}2014_06_30{/gallery}