Више првака него прошле године

У Културном центру ’’Хаџи Рувим’’ организован је традиционални свечани пријем за ђаке прваке. Успешно школовање пожелео им је председник општине Живорад Бојичић, а Општина је обезбедила и пакете школског прибора и свезака који су им овом приликом подељени. Након тога су глумице Ангелина Лукић и Катарина Вићентијевић из Ваљева одиграле представу “Првак Јеца и остала деца”.


– Осећам се јако поносоно што стојим пред вама, што у овој сали има више ђака првака него прошле године, а прошле је било више него претпрошле, а према расположивим подацима следеће године сала ће бити још пунија. Честитам вам почетак школске године и заиста имам част да поздравим ваше директоре, наставнике, учитељице… Ваши родитељи, ваше баке и деке могу да буду поносни на вас јер сте направили велики корак у животу. Ваши васпитачи у предшколској установи „Лептирић“ такође могу да буду поносни, а желим вам да надмашите и ваше родитеље, васпитаче и учитеље – поручио је првацима председник Бојичић.

Ове школске године на подручју општине Лајковац у први разред кренуло је 155 ђака првака, 37 више у односу на 2013. У основној школи ’’Миле Дубљевић’’, са издвојеним одељењима нових 115 девојчица и дечака село је у ђачке клупе, а 40 у школу ’’Димитрије Туцовић’’ у Јабучју.

– Иако имамо више деце, распоред по одељењима је остао исти. Издвојено одељење Доњи Лајковац је са најмање ученика и то нам је једина неподељена школа, док су остала издвојена одељења комбинована: први и трећи, други и четврти – каже директорка ОШ „Миле Дубљевић“ Невенка Јефтић.

Општина Лајковац подстиче наталитет буџетским средствима. За незапослене мајке ове године издвојена је једнократна помоћ од 120.000 , док је за запослене тај износ 60.000 динара. Поред тога, Општина финансира и програм вантелесне оплодње за парове који живе на овом подручју, а са таквом праксом, наставиће се и даље, најавио је овом приликом председник општине Живорад Бојичић.

{gallery}2014_08_09{/gallery}