Одигране представе Зворничког драмског позоришта

Учешће Зворничког драмског позоришта на 19. међународном Фестивалу хумора за децу у Лазаревцу, управа Културног центра „Хаџи Рувим“ искористила је да њихове представе погледају и лајковачки ученици. За ученике од I до IV разреда изведена је представа “Наша деца“, а за ђаке од V до VIII разреда основне школе „Васо Пикасо“.


Представа „Наша деца“, рађена по делу Бранислава Нушића, говори о двоје деце који глуме своје родитеље и кроз игру показују како доживљавају њихов однос. Тражење себе у том мукотрпном процесу одрастања и разумевања старијих, у представи је бити приказан на ведар и веома забаван начин.

У позоришној представи „Васо Пикасо“, по тексту писца и редитеља Сава Шкобића, лењи дечак Васо умислио је да је сликар и дао је себи име Васо Пикасо.

Укратко: „Ленштина Васо је умислио да је сликар и даје себи име Васо Пикасо. Он и сестра Веца (коју он назива изјелицом) живе код тетке (за коју он каже да је тетка Дача Алапача, зато што само оговара друге). Васо не иде у школу под изговором да је управо надахнут за сликање иако га другари Штребер и Мутавко (надимке им је дао Васо), покушавају наговорити да се поправи.

Ствар решава Добра Вила која запрети Васи да више не сме лагати, јер када први пут слаже одузеће му се десна рука па више неће моћи да слика, када други. пут слаже почеће да муца да га нико жив неће моћи разумети, а када и трећи пут слаже тада ће почети да по кући скаче и њаче као магарац. Наравно, Васо је наставио да лаже и стигле су га све три клетве-казне. После се опаметио и одлучио да се поправи.“