„Мали Будо“ у Лајковцу

Културни центар „Хаџи Рувим“ обезбедио је да непосредно после београдске премијере Лајковчани виде домаћи филм “Мали Будо”, најављен као „комедија коју ћете волети“ . Филм ће бити приказан у понедељак 29. септембра од 18 и 20 часова. Цена улазнице је 250 динара.

“Мали Будо” је комедија о Будимиру Дуровићу, младићу из Подгорице и његовом сусрету са “највећим црногорским градом” Београдом. Такође, то је комедија о црногорском менталитету, београдском ноћном животу, корупцији у здравству, проблемима у школству, првим љубавним разочарењима и крвној освети. Пре свега, ово је прича о лојалности, пријатељству, љубави, и о томе како свако може да постане херој, иако је на почетку само размажени Подгоричанин. Угледни подгорички хирург упада у невољу и склања свог сина јединца Будимира у Београд, код пријатеља из студентских дана. Будо ово схвата као сјајну прилику да се упозна са ноћним животом града који никад не спава.Обилази барове и лута кроз врелу ноћ у потрази за женама и другим облицима забаве, потпуно несвестан да његови заштитници не намеравају да испуне обећање.

Сценарио су написали Димитрије Војнов и редитељ филма Данило Бећковић, а главне улоге играју Петар Стругар и Сергеј Трифуновић. Филм је пун звезда, па ћемо уз њих гледати и Петра Божовића, Тихомира Станића, Танасија Узуновића, Слободана Ћустића, Александру Јанковић, Христину Поповић, Андрију Милошевића, и многе друге. Као специјални гости појављују се редитељка Маја Милош, певач Бобан Рајовић, славни џез музичар Бојан Зулфикарпашић и композитор Марко Кон, који је и написао музику за филм. Филм је настао у сарадњи продукцијских кућа из три државе (Србије, Словеније и Република Српске), а сниман је у пет градова (Београд, Нови Сад, Смедерево, Владичин Хан и Врњачка Бања).

Иако је “Мали Будо” комедија, у филму има и неколико узбудљивих акционих секвенци. У сценама потере коришћено је пет скупоцених возила марке „BМW“ и „Хонда“. Како би све прошло безбедно, филмској екипи су помогли људи из Националне возачке академије, Младен Алвировић је лично извео неке од најопаснијих каскада. Занимљиво је да је Петар Стругар инсистирао да сам учествује у јурњавама, без помоћи дублера.