Субвенције пољопривредницима

Девет власника регистрованих пољопривредних газдинстава добило је једнократне општинске субвенције у износу од 125.000 до 500.000 динара у оквиру Локалног акционог плана запошљавања.

Општина Лајковац од 2013. године на овај начин подстиче пољопривреднике који испуњавају услове из јавног позива регистрованим газдинствима за добијање субвенција за запошљавање.

– Надамо се да ћемо и наредних година средствима из буџета стимулисати пољопривреднике и на овај начин направити модел по којем ће Министарство пољопривреде и држава стимулисати људе који живе само од тог прихода, тачније – од оног што произведу и успеју да продају – рекао је председник Општине Живорад Бојичић.

Начелник Општинске управе Живота Молеровић био је веома задовољан што је оваква активност настављена: – Сврха стимулативних давања из буџета је да људи остају у селу, да раде на својим газдинствима, а држава добије производ који може да извезе и оствари доходак. Без пољопривреде у Србији живота нема. Задовољство је видети овде људе средњих година који се баве пољопривредном производњом, а следеће године очекујемо и млађе пољопривреднике који ће основати и водити своја газдинства на путу ка Европској унији.

Општински функционери су овом приликом нагласили и да се надају да да ће наредних година више пољопривредника конкурисати и добити субвенције.