Удружење жена Колубарског округа поклонило играчке вртићу

Удружење жена Колубарског округа из Великих Црљена, поводом ускршњих празника, поклонило је Предшколској установи ”Лептирић” играчке произвођача ”Dexyco” вредности преко 200 хиљада динара. На овај начин, уз подршку општине Лајковац, остварена је сарадња између удружења и Предшколске установе.

Играчке је уручила Јелена Ружић, председница Удружење жена Колубарског округа, која је изјавила да су „Лептирић“ Лајковац изабрали зато што су успели да успоставе одличну сарадњу са Општином и установом. У знак захвалности, малишани су припремили пригодан поклон за Удружење жена Колубарског округа, које је, по речима директорке Предшколске установе Миле Митровић, уручило једну од највећих донација вртићу.

– Ово је најлепши поклон јер знамо да се деца највише радују играчкама, да уз њих одрастају. Нама ће ово значити да употпунимо постојећи фонд играчака, да обогатимо дечја интересовања. Притом су играчке квалитетне, испуњавају све потребне стандарде – од безбедности и функционалности до едукативности и естетике. Заступљене су играчке за све узрасте тако да се у име малишана који ће их користити, у име запослених и своје лично име захваљујем донаторима. Не памтим овакву донацију у последње време и надам се да је ово почетак дивне сарадње – рекла је Мила Митровић.

Председник општине Лајковац Живорад Бојичић изразио је своје задовољство и најавио да ће сарадња са удружењем бити настављена:

– Наставља се успешна сарадња наше општине са невладиним организацијама. Удружење жена из Великих Црљена појавило се пре неколико месеци први пут на нашем конкурсу за подршку програмима невладиних организације, удружења и верских заједница и за далеко мањи износ кренули у сарадњу са нама. Мислим да ће то, пре свега, бити на задовољство деце у вртићу и васпитног особља.

Удружење жена Колубарског округа ће у оквиру пројекта посвећеног борби против насиља у породици одржати радионице у којима ће као промотери учествовати познате личности. Прва радионица се 23. априла одржава у Лајковцу, а наредне недеље у Лазаревцу.