Још једна убедљива победа ФК „Железничар“

Временске прилике дефинитивно утичу на ефикасност српсколигаша, поготово „Железничара“. У недељу пред својим навијачима „плави“ су декласирали „Бане“ из Рашке са 4:0, головима Софронића, Радивојевића, Цветковића и Симића. С обзиром на реми „Јединства“, Лајковчани су на другој позицији повећали предност на три бода.

„Жеља“ је био супериоран целу утакмицу, иако је прво полувреме завршено без голова. У том делу домаћи нису искористили неколико одличних прилика. Друго полувреме било је знатно динамичније и донело чак четири гола. После центаршута с леве стране Софонић је у 50. минуту из полуволеја постигао први гол. На 2:0 повисио је резервни играч Радивојевић у 67. минуту, шутирајући кроз руке голмана. Већ у 71. минуту резултат повећава Цветковић јаким шутем под пречку. Пред крај утакмице, у 89. минуту, Симић из шеснаестерца реско шутира у супротни угао Глукчевића.

Железничар: И. Јовановић, Н. Јовановић, Ћесаровић, Софронић, Симић, Пауновић (Марковић), Матић, Спасојевић (Радивојевић), Плећић (Томић), Шалипур, Цветковић.

Лозница је добила Јошаницу са 1:0 и прва је са 41 бодом. Жеља има 40, Убљани 37, после победа Смедерево 36 и Будућност Крушик 35.

Следеће недеље „Жељу“ очекује меч у Крагујевцу против „Шумадије 1903“ док „Јединство“ гостује у Смедеревској Паланци. Ваљевци у гостима играју против „Звижда“.

Задругар је био слободан у овом колу, али пауза није била болна захваљујући резултатима водећих екипа. ФАП је код куће играо 2:2 са Златибором, а Мионичани су, борећи се за опстанак, направили изненађење кола прекинувши победнички низ Слоге из Бајине Баште (2:1). Тако ФАП има 35, Задругар 33, а Слога 31. Распоред је хтео да се у следећем колу у Лајковцу састају два водећа тима тако да победа Задругар лансира на прво место.