Одлуке Општинског већа

На 108. седници општинског Већа донета је Одлука о обезбеђивању средстава за бесплатан превоз ученика средње школе ”17. септембар”. Нереализована средства из програма унапређења квалитета здравствене заштите становништва од 3,5 милиона динара биће употребљена за ове намене. Преостали износ, а потребно је укупно пет милиона динара, обезбеђен је из буџетске резерве. Очекује се да ова подстицајна мера праве резултате покаже следеће школске године. Донета је и одлука о увећању стипендија за девет најбољих студената са овог подручја, за 50 одсто за месец јун и на тај начин ће они бити награђени за градску славу. Награде ће добити и три ђака генерације из лајковачких школа.  Председник је апеловао на грађане да штеде воду јер је смањен притисак услед ненаменског трошења. Рестрикције у висинским зонама ће бити све док трају високе температуре и суша. Нису у питању класичне рестрикције већ смањење притиска воде у мрежи у деловима дана када је највећа потрошња: за заливање башти, прање дворишта, возила…
Чланови Већа усвојили су још једну одлуку о расподели буџетских средстава намењених подршци програмима удружења и верских заједница за ову годину. Средства су донирана КУД- у ”Железничар” и Црквеној општини Лајковац, за организацију славе Лајковца Огњене Марије. 
Општинско веће је донело одлуку и да се „Градској чистоћи“ плате услуге зимског одржавања за 2012. годину, чиме је после три године разрешен проблем на релацији Дирекција-Градска чистоћа.
До градске славе биће одржана седница Скупштине општине на којој ће бити разматрана одлука о бесплатном превозу ученика средње школе, као и споразум Лајковца и Лазаревца о водоснабдевању.