Реализују се бројни програми Дечје недеље „Лептирића“

Предшколска установа „Лептирић“ и ове године реализује богат програм за Дечју недељу, која траје од 5. до 9. октобра. Предшколци су имали традиционални Дан отворених врата, односно посетили су председника општине Живорада Бојичића и његове сараднике, где су и добили одговарајуће поклоне. Значајна је и посета Градској библиотеци, дружење са члановима еколошке секције Основне школе ,,Миле Дубљевић”  поводом Светског дана животиња, посета Трећем фестивалу науке у Културном центру  у Лајковцу, дружење деце из  Јабучја  са  припадницима   Полицијске станице Лајковац на тему безбедности у саобраћају и многи други садржаји.

ПУ ,,Лептирић” Лајковац спроводи и велику хуманитарну акцију ,,Чеп  за  хендикеп”, гостовали су предшколци на локалном радију – деца из  ППГ из Словца, Ратковца и Маркове Цркве, припремна предшколска група посетила је  Манастир  Боговађа, организоване су спортске игре у Хали  спортова у Лајковцу, посета сеоском газдинству. У оквиру вртића спроведен је програм Обојимо вртић у радост –  ”Креда црта маштом”, Буквар дечијих права, дружење припремних предшколских група  из  издвојених одељења, за исте групе организован је турнир у малом фудбалу, затим дружење деце из Јабучја  са децом у централном вртићу.

Данас најмлађе Лајковчане очекује позоришна представа ,,Прљаво  или чисто, није све исто”, поново посета  Фестивалу науке у Лајковцу, посета  Стоматолошкој ординацији  средње васпитне групе и презентација борилачког   спорта  ,,Реални аикидо”за  све васпитне групе.  У петак је ,,Симфонија за две виолине и вртић” – старија група и ППГ на терену, Безбедност  деце у саобраћају  –  све васпитне групе, Изложба  ликовних  радова  деце   на тему  слогана  Дечје  недеље и на крају: додела награда  групи деце  која  су  највише   узела  учешћа  у  акцији  прикупљања чепова у хуманитарној акцији.


{gallery}decija2015{/gallery}