Редукције воде од стране ЈПКП Лазаревац

Упркос великим и сталним напорима руководства Општине Лајковац да се пронађе оптималан модел међусобних односа комуналних предузећа Лазаревца и Лајковца, односно две општине, како би грађани Лајковца имали нормално водоснабдевање и прихватљиву цену воде за пиће, проблем је кулминирао ових дана тако што је ЈПКП „Лазаревац“ увело рестрикције воде потрошачима на подручју општине Лајковац. Разлог који наводи ЈПКП Лазаревац је кашњење у измирењу рачуна за јун од стране ЈП Градска чистоћа, због чега ће грађани Лајковца 16 сати дневно имати минималан притисак воде, што за оне у вишим деловима града практично значи да неће имати воду. Потрошачима се вода несметано испоручује у периодима од 5 до 9 и од 17 до 21 час.
Председник општине Лајковац Живорад Бојичић изјавио је за ТВ Гем да су Општинска управа и сви директни и индиректни корисници буџета у потпуности измирили обавезе према ЈП Градска Чистоћа, да су Градској чистоћи уплаћене и субвенције од 23 милиона динара и све обавезе из претходних година, као и да две суседне општине морају наћи споразумно решење. Директор ЈП Градска чистоћа Лајковац Мирослав Лукић прво се огласио саопштењем у којем је навео да је упутио упозорење лазаревчком комуналном предузећу да ни по једном важећем споразуму, уговору и важећим анексима немају основ за примену овакве мере. По важећем Уговору у случају кашњења измирења дуга може се наплатити законска затезна камата што је ЈПКП Лазаревац већ применило.Такође, директор Лукић истиче да се обратио вишој државној истанци и да су у току преговори у циљу превазилажења проблема и што хитнијег обезбеђења редовног водоснабдевања грађана Лајковца. За ТВ Гем директор ЈПКП Лазаревац Мирослав Крстовић је истакао да Градска чистоћа Лајковац није измирила четворомесечне обавезе. 
Затим је одржана конференција за новинаре у јавном предузећу Градска чистоћа Лајковац, на којој је директор Мирослав Лукић истакао да је дужи временски период суочен са некоректним понашањем представника ЈПКП Лазаревац уз велику подршку председника ГО Лазаревац,  оцењујући да лазаревачко предузеће крши важеће споразуме и уговоре. Као главни проблем који је узрок финансијских проблема Градске чистоће Лукић наводи договор који оцењује као неважећи с обзиром да се о њему није изјашњавала Скупштина општине, о овом договору сачињена је белешка потписана 2013. године између руководства општине Лајковац и ЈПКП Лазаревац. Лукић је нагласио да ЈПКП Лазаревац још од 1998. године прави вишемилионску штету грађанима Лајковца, када је измењен првобитни пројекат чиме је ослабљен притисак у највишим деловима града. До јула месеца ове године Градска чистоћа Лајковац је измирила предходна дуговања ЈПКП Лазаревац од 60 милиона динара. За јун месец рачун је 8.700.000, Градска чистоћа је до сада уплатила 5 милиона динара. Наплата од грађана сваког месеца креће се око 85 одсто, што је преко четири милиона. Директор Лукић очекује да започну преговори који ће довести до коначног решења овог проблема.