Изабрани скупштински савети и комисије

Јуче је одржана друга седница новог сазива локалног парламента. Констатован је престанак мандата одборнику са листе „Александар Вучић-Србија побеђује“ др Љиљани Молеровић, која је оставку дала из личних разлога, и потврђен мандат новом одборнику Биљани Гавриловић, са исте листе. Именован је Општински штаб за ванредне ситуације на чијем је челу, по функцији, председник општине Андрија Живковић. На заседњу су изабрани председници и чланови савета и комисија Скупштине општине Лајковац.

Председник Савета за буџет и финансије је Весна Арсеновић, Савета за урбанизам, комуналне делатности и заштиту животне средине Светислав Марјановић, Савета за пољопривреду и село Милован Мештеровић, председник Савета за друштвену бригу о деци, омладину и спорт је Раша Филиповић, Савета за националне мањине Биљана Гавриловић док је председник Економског Савета Душан Петровић. Председник Скупштинске Комисије за статутарна и нормативна акта је Загорка Шалипур, Комисије за кадровска и административна питања Мила Митровић, а Комисије за представке и жалбе Данијела Миловановић.
Због непоштовања институције председника Општине и председника Скупштине одборнику Ранку Филиповићу прво је изречена мера упозорења, а при крају седнице и мера удаљења. 
Живорад Бојичић, председник Скупштине, најавио је још два заседања Скупштине општине у јуну. Одборнике очекују важне одлуке, попут ребаланса буџета, пре свега због расподеле 61 милион динара од Надокнаде за коришћење минералних сировина и измена планова и програма предузећа, као и Завршни рачун буџета за прошлу годину. Томе ће претходити именовање чланова надзорних и управних одбора, како би се створили нормативни услови за доношење одлука.

 

{gallery}sednica_skupstine{/gallery}