Прелепа завршна приредба предшколаца

На традиционалној завршној приредби предшколаца одржаној 8. јуна у Хали спортова у Лајковцу учествовало је 400 деце из целодневног боравка и припремно-предшколских група. Заједно са својим васитачима, родитељима, фамилијом и јавним личностима Лајковца окупили су се у препуној Хали на испраћају предшколаца – генерације рођене од 1. марта 2009.до 1. марта 2010. године. Из последње генерације изашло је њих 133 , са којима је радило 13 васпитача и 7 приправника-васпитача. Захваљујући дечјој раздраганости, добро припремљеним и шармантним плесним тачкама, обиљу сјајних костима живописних боја и креативним сценографијама – завршна приредба Предшколске установе претворила се у диван догађај који ће се данима препричавати.

Присутне је најпре поздравила директорка установе Мила Митровић честитајући деци и васпитачима успесан завршетак припремног предшколског програма и пожелевши им много успеха у даљем школовању и животу. Мила Митровић је истакла да је ова генерација понос вртића и Лајковца, јер је наступала широм земље и ван њених граница, освајала многе награде и признања на карневалима, фестивалима, олимпијадама, смотрама…
Председник општине Андрија Живковић у надахнутом говору обећао је да ће се трудити да локална самоуправа обезбеди квалитетне услове за боравак деце, што их свакако очекује изградњом новог објекта и, између осталог, поручио:
– Знам да сте сви данас овде да подржите своје  најмлађе и да су вам пуна срца, као и мени. Знам и да скривате сузе које навиру од среће и да је ова огромна сала премала за толико поноса. Ово је један од ретких послова које смо сви обавили како треба а заједнички успех различитих људи, установа и генерација нико не може да оспори. Могу са сигурношћу да кажем да је завршна приредба коју организује ПУ Лептирић у част будућих првака најрадоснији дан у Лајковцу.  Ово је један од ретких дана када све наше проблеме оставимо код куће и једни друге дочекамо са осмехом и погледима пуних наде. Мислим да је то оно што нам недостаје. Желим да оваквих дана буде што више и за то се борим пре свега као просветни радник. Улагање у образовање и лепшу будућност најмлађих је циљ који сам са својим сарадницима поставио као приоритет у претходном периоду, обављајући функцију заменика председника Општине Лајковац. Конкретни резултати то и доказују. Данас као председник општине Лајковац јавно обећавам да ће  срећније  и безбрижније детињство  наше деце бити мој главни задатак и позивам вас да заједно радимо на томе.
Након поздравних речи, приредбу је отворила предшколац Магдалена Илић, рецитацијом „Васпитачица“. У препуној хали спортова, свечано декорисаној за ову прилику, изведено је 12 кореографија, ритмика, музичко-сценских дела… Децу је анимирао и кловн Марко ходајући на штулама, возећи моноцикл, жонглирајући… Приредбу је водила позната глумица Катарина Вићентијевић.

{gallery}zavrsna_priredba16{/gallery}