Одборници усвојили ребаланс буџета

Одборници скупштине општине Лајковац на четвртој редовној седници усвојили су свих дванаест тачака дневног реда, међу којима су најважније Први ребаланс буџета, измене и допуне Плана и Програма рада јавних предузећа Дирекција и Градска чистоћа, као и други буџетски програми. На седници је за новог директора Градске библиотеке Лајковац именована Биљана Несторовић.
Првим ребалансом буџета општине за ову годину повећана су средства за скоро 30 милиона динара у сегменту социјалних давања: за породиље, пензионере са најмањим примањима и вантелесну оплодњу. Усвојене су и измене програма рада Дирекције за уређење и изградњу и Градске чистоће, чиме су створени услови за нове пројекте као што је водоснабдевање, повећање броја гробних места, радови у месним заједницама, између осталих и завршетак школе у Јабучју где ће бити финиширано партерно уређење. 
Усвојене су и Прве измене и допуне Програма коришћења средстава буџетског фонда за заштиту животне средине, као и Програма за унапређење услова живота локалне заједнице и Програма коришћења средстава од откупа станова. Скупштиа је дала сагласност на Оперативни план одбране од поплава за воде другог реда у 2016. години и донела Одлуку о изради и измени Плана генералне регулације за насељено место Лајковац.
На седници је усвојена и оставка досадашње директорке Градске библиотеке Лајковац Снежане Бугарчић, а на њено место именована је Биљана Несторовић.