Бесплатни тренинзи у Кока-Кола активној зони

Кока-Кола систем у Србији је првим бесплатним тренинзима у Лајковцу и бројним другим градовима Србије започео национални програм вежбања на отвореном уз професионалне тренере, Кока-Кола амбасадоре покрета за радост. Професионални тренери, који носе титулу Кока-Кола амбасадора Покрета за радост, овог лета ће свим заинтересованим грађанима у Кока-Кола активним зонама, теретанама на отвореном, изграђеним у бројним општинама Србије, делити савете за вежбање и физичку активност прилагођену њиховом узрасту и форми. 
Стручно вођени тренинзи у Лајковцу ће се одржавати у периоду од јуна до нобембра 2016. године уз стручну помоћ тренера Огњена Јовановића.
– Ово је заиста фантастична идеја у којој учествујемо заједно са Кока-Кола системом. Овај пројекат нам омогућава да укажемо на изузетну важност физичке активности и њен утицај на многе аспекте здравља, као и да нашу стручност у домену вежбања и физичке кондиције поделимо са што већим бројем људи. Ту сам да током овог лета помогнем свим грађанима Лајковца који желе да побољшају своју форму и проведу корисно, активно и забавно лето са мном и Цоца-Цолом у Кока-Кола активним зонама – изјавио је Огњен, Кока-Кола амбасадор Покрета за радост из Лајковца.
Кока-Кола амбасадори Покрета за радост су стручњаци из области физичке културе и фитнеса који су одабрани уз помоћ стручњака Завода за спорт и медицину спорта, Завода за медицину рада Републике Србије и Савеза за школски спорт. Значајан партнер Кока-Кола система у пројекту Активне зоне и иницијативи да изгради културу рекреативног бављења спортом у Србији је Министарство омладине и спорта. Поред тренирања уз стручне савете и помоћ тренера, у Лајковцу, али и осталим Активним зонама, ће бити одржана и бројна дружења са спортистима, изазови и активности, осмишљени тако да у њима могу учествовати сви, без обзира на узраст, пол или форму. 
Јавни бесплатни тренинзи ће се током овог лета, поред Лајковца, одржавати и у Богатићу, Бору, Димитровграду, Кикинди, Сомбору, Лесковцу, Неготину, Нишкој Бањи, Новом Пазару, Оџацима, Опову, Осечини, Петровцу на Млави, Пироту, Прибоју, Тутину, Ужицу и Ваљеву. Термине стручно вођених тренинга и листу градова у којима ће се они одржавати у Кока-Кола активним зонама сви заинтересовани могу пратити на сајту  www.coca-colaaktivnezone.rs и фејсбук страници Фабрика радости.