ТОО Лајковац успешно наступила на Сајму туризма

Туристичка организација општине Лајковац, на овогодишњем Сајму туризма који је трајао од 23. до 26. фебруара имала је запажен наступ. Укусно дизајниран штанд још од првог дана имао је изутетну посећеност, може се рећи и рекордну од када ТООЛ учествује на овој манифестацији туризма која је окупила 1200 излагача из целог света.

 

Глумац Микица Петронијевић у улози Мила са Лајковачке пруге у костиму отправника возова по сценарију директора ТО Милутина Ранковића, анимирао је пролазнике који су по правилу желели да се фотографишу пред лајковачким штандом. Овај штанд посетило је руководство Лајковачке општине са председником Андријом Живковићем на челу, али и министар Трговине туризма и телекомуникације у влади РС Расим Љајић. Он се кроз срдачан разговор укратко упознао са туристичким ресурсима општине Лајковац.

Штанд су посетили и представници Румунске амбасаде, руских медија, Савеза Срба Француске, Туристичке заједнице Хрватске, представници наше дијаспоре са Кариба, руководиоци и туристички посленици из суседних општина, бројни глумци и ликовни и естрадни уметници. На штанду је дежурало девет студената Више туристичке школе из Београда и три сарадника ТОО Лајковац. Осим глумца Микице Петронијевића публику су привукли и звуци фруле и флауте лајковчанки Биљане Пауновић и Јелене Милићевић којима су се придружили и други фрулаши међу којима је био и један од најбољих фрулаша Србије Милош Томић. У тим тренуцима штанд ТООЛ подсећао је на железничку станицу у Лајковцу из времена када је у њу улазио воз-популарни Ћира на сваких 10 минута и када су се са жамором путника мешали звуци инструмената уличних свирача и чули бројни језици и дијалекти.

Иначе и овом приликом представљени су свих туристички ресурси општине Лајковац, манастири цркве, воденице, археолошко налазиште, будући музеј железнице. Спортско-рекреативни објекти и природне лепоте…

 

{gallery}sajam2017{/gallery}