Видовдански пријем за најуспешније ученике

На традиционалном Видовданском пријему за одличне ученике у Градској кући награђено је 418 ученика из свих школа на подручју лајковачке општине. Сви одлични ученици награђени су књигама, а „вуковци“ и ђаци генерације таблетима и рачунарима. Андрија Живковић, председник општине Лајковац, у изјави за медије поводом овог лепог догађаја је рекао:
-Као бивши просветн и радник, морам да кажем да када је дан посвећен најмлађима, то је најлепши и најрадоснији дан за општину Лајковац. Општина Лајковац се труди да изађе у сусрет најмлађим суграђанима, поготово најбољим ђацима, који су данас свечано на велики празник Видовдан традиционално у Градској кући добили скромне награде за постигнут успех. Као и сваке године, уручене су им книге за успех у овој школској години. Свакако, најбољи ђаци, ђаци генерације и Вуковци добили су мало вредније награде, то су таблети и рачунари. Мало смо променили концепцију, раније су ђаци генерације и Вуковци били награђивани за градску славу Огњену Марију, сада смо то објединили да то буде за Видовдан. Замислили смо да то од сада буде нешто другачије, да централна прослава буде 17. септембра, а да градску славу обележимо и прославимо у црквеној порти, како и доликује. Мени је драго, да из године у годину имамо све више одличних ђака, ове године близу 500 одличних из свих школа на подручју општине Лајковац. Мени као просветном раднику то, пре свега, говори да се побољшава квалитет образовања у свим школама на нашем подручју и да ђаци постижу све боље резултате. Није у питању само успех на крају школске године, већ из године у годину све већи број лајковачких ђака има све запаженије резултате на свим нивоима такмичења, што је доказ да се у нашим школама квалитетно ради – закључио је председник Живковић.
Основна школа „Миле Дубљевић“ Лајковац са издвојеним одељењима има 287 одличних ученика, од чега је осам вуковаца. Ђак генерације је Ленка Марковић из 8-1. ОШ „Димитрије Туцовић“ из Јабучја, са два издвојена одељења, има 79 одликаша, од чега су двоје вуковци, а ученик генерације је Душица Радованчевић. У Средњој школи „17. септембар“ са одличним успехом годину је завршило 52 ученика, од чега је четворо вуковаца. Ученик генерације је Милица Петровић из 4-3.