Скупштина усвојила Одлуку о максималном броју запослених

На 16. седници Скупштине општине усвојена су три предлога одлука: Одлука о максималном броју запослених на неодређено време у систему општине Лајковац за 2017. годину, Одлука о покретању поступка за издавање у закуп пословног простора на стадиону ФК ”Железничар” и Предлог других измена Одлуке о одређивању аутобуских стајалишта на територији општине Лајковац. Одлуком Владе Републике Србије о максималном броју запослених, која је на снагу ступила 1. јула, Општинска управа и јавна предузећа општине Лајковац могу имати 212 радника. Након анализа утврђено је да је осам радника више запослено у Јавном комуналном предузећу Лајковац, шест запослених више у општинској управи, два радника у ПУ „Лептирић“ Лајковац и три у Градској библиотеци. а рок да се број запослених у локалној јединици смањи на законске оквире је 1. август. 
Друга тачка дневног реда односила се на покретање поступка за издавање у закуп пословног простора – ресторана на стадиону ФК „Железничар“ у Лајковцу. Општинско веће је претходно припремило предлог одлуке о издавању простора површине 241 метар квадратни по почетној цени 0,9 евра по квадратном метру. Простор ће бити издат путем јавне лицитације на пет година. Одборници су усвојили и одлуку и о увођењу пет нових стајалишта на подручју месне заједнице Јабучје.
На питања одборника опозиције зашто у Лајковцу још увек нема нотара, иако по систематизацији постоји ово радно место, председник скупштине Живорад Бојичић је одговорио да се на конкурс нико није јавио и да Општина нема право да именује нотара. Најављено је да ће Скупштина општине у јулу одржати још две седнице, а следеће на којој ће бити одлука о ребалансу буџета највероватније ће бити одржана у понедељак 24. јула.