Изградња канализационе мреже у пуном јеку

У општини Лајковац у пуном јеку је изградња канализационе мреже и мини постројења за отпадне воде укупне вредности преко 50 милиона динара. Приликом обиласка радова у Јабучју и Рубрибрези, председник општине Андрија Живковић подсетио је да је реч о наставку радова започетих прошле године и навео у којим деловима општине се тренутно ради на решавању проблема канализације:

-Део канализационе мреже дужине два километра у Јабучју урађен је прошле године, да бисмо 2017. наставили у делу Јабучја познатом као Шеринка. Овде је у току изградња мреже дужине 1.200 метара, вредности 13 милиона динара. Наредних дана почиње изградња фекалне црпне станице чиме ћемо заокружити ту целину, а упоредо са овим одвијају се радови на изградњи три километра канализационе мреже у Рубрибрези (на уласку у Лајковац из правца Ваљева), чија је вредност 26 милиона динара. Радимо и погон за пречишћавање отпадних вода у Ћелијама, а надам се да ћемо га до краја октобра пустити у рад. Приводи се крају и изградња фекалног колектора у „Индустријској зони 1“ вредности 13 милиона динара, који ће касније бити прикључен на споменуто постројење, што је предуслов да Индустријску зону приведемо намени, мада је то требало да буде урађено пре десет година. 
Живковић је за крај ове или следећу годину најавио почетак изградње мини компактног постројења за отпадне воде у Словцу вредности 20 милиона динара. У сарадњи са Владом Републике Србије и преко ИПА фондова, општина Лајковац ће покушати да коначно реши канализациону мрежу у ромским насељима у Јабучју, Дубрави и Требежу, као и у месним заједницама Маркова црква и Боговађа.
{gallery}kanalizacija_17{/gallery}