Олимпијски час у Лајковцу

У уторак 5. децембра у 12 часова, у Хали спортова Лајковац, биће отворен „Олимпијски час“, који организује Олимпијски комитет Србије у сарадњи са компанијом „Кока Кола“. Програм „Олимпијски час“ траје два и по сата и састоји се из неколико образовних интерактивних радионица: „Олимпијско игралиште“, „Трибина са спортистом“, „Олимпијска прича“ и „TreninGO“ радионица. Радионице су намењене различитим узрастима ученика основне школе, а сви учесници ће добити посебно дизајниране мајице, дипломе и брошуре. „Олимпијско игралиште“ чини 5 станица, које симболизују 5 континената и 5 олимпијских вредности које се стичу кроз бављење спортом: радост игре, фер плеј, поштовање, изузетност и јединство духа, тела и ума. Свака вредност се учи кроз причу, дијалог и вежбу. Учесници имају прилику да стекну знања о историји Олимпијских игара, Олимпијским симболима и спортовима, као и знаменитим спортистима – Олимпијским херојима данашњице. 
„Трибина са спортистом“ се организује за ученике старијих разреда који ће имати прилику да упознају неке од наших најуспешнијих спортиста и у опуштеној атмосфери сазнају из прве руке како је то бити професионални спортиста, које су предности бављења спортом и зашто је битно поштовати олимпијске вредности како у спорту тако и у свакодневном животу. 
Програмом су укључени и најмлађи основно-школског узраста који имају прилику да кроз „Олимпијску причу“ науче више о Олимпијским играма и вредностима којих се треба придржавати у животу. Уз помоћ магнетне табле и Олимпијске вежбанке, најмлађи учесници ће на јединствен начин упознати Олимпијски покрет и сазнати колико је важно бавити се спортом и неговати Олимпијске вредности.
Посебан део програма посвећен је промоцији мобилне апликације „TreninGO“ која има за циљ да мотивише кориснике да буду активни, да редовно вежбају и живе здравим начином живота. Како би пронашли најбољу локацију за вежбање, корисници могу да претражују велики број стаза за трчање и теретана на отвореном широм Србије, као и да одаберу тренинге олимпијаца или вишемесечне тренинге и вежбе погодне за затворен и отворен простор. Апликација је бесплатна и може да се преузме за Андроид и IOS мобилне уређаје. Идеја је да учесници тестирају апликацију и уколико им се допадне да је промовишу међу својим вршњацима.