Веће о Упутству за припрему буџета

Општинско веће општине Лајковац је на последњој седници испунило обавезу локалне самоуправе да се до 1. августа размотри Упутство за припрему општинског буџета за наредну годину, са пројекцијама за 2020. и 2021. годину. Коначне смернице за припрему буџета локалне самоуправе ће добити тек почетком јесени. Андрија Живковић, председник општине Лајковац је у свом обраћању медијима, непосредно након седнице, између осталог рекао: -Једна од најважнијих тачака данашње седнице је управо разматрање Упутства за припрему буџета за 2019. годину. Оно што је новина и што ће према најавама бити примењено за наредну годину, јесте да више неће бити Програма ренте и Програма екологије, то ће бити један буџет, што ће олакшати реализацију тих средстава, а по најавама биће знатно лакше реализовати циљеве зацртане почетком године.
Веће је дало тражену сагласност на употребу имена Лајковац у називу Пчеларске Земљорадничке задруге. Председник Живковић је нагласио значај експанзије и све веће популарности пчеларске производње, која је анимирала и велики број младих: 
-Ми смо ове године повећали буџет за пољопривреду и издвајања за пчеларство, што видимо као носиоце развоја у будућности, и у Србији и у Лајковцу. Лајковачки пчелари су у успону, има их све више. Радује што се све већи број младих бави пчеларством. Такође, председник лајковачког Друштва пчелара је млад пчелар Предраг Ковачевић. Као и до сада, сву неопходну помоћ коју општина може да пружи пчелари ће имати и у наредном периоду. Како су они препознатљиви, имају свој бренд, одлучили смо да изађемо у сусрет њиховом захтеву и дамо сагласност да користе име Лајковац у свом називу и сигурни смо да ће то допринети популаризацији Лајковца, а њима ће помоћи у пласирању производа.