Александра Узелац најперспективнија одбојкашица у 2022. години

У београдском хотелу „Краун Плаза“ данас је одржан традиционални Новогодишњи коктел Одбојкашког савеза Србије, на којем су подељене награде најбољим појединцима. Међу награђенима је и Александра Узелац, примач Железничара из Лајковца, која је проглашена за најперспективнију одбојкашицу у 2022. години. Ласкаво признање уручила јој је легендарна рперезентативка Србије Маја Огњеновић.

Након уручења награде млада Александра Узелац, главна узданица лајковачког Железничара, изјавила je: „Ово ми је, пре свега, додатна мотивација да се трудим и радим још више, да у наставку сезоне и своје каријере што више допринесем овом спорту и својој држави Србији. Заиста ми много значи, ово доживљavам као награду за све што сам до сада урадила.“

Осим освајања првог места у првенству са Железничаром, Александра је ове године са јуниорском репрезентацијом Србије освојила златну медаљу на Балканском првенству у Румунији и проглашена за МВП турнира, на Европском првенству у Македонији сребрну медаљу и признање за најбољег примача, као и четврто место на 16. Европском олимпијском фестивалу младих (ЕYОF) 2022 у Словачкој. Први пут је заиграла и за сениорску репрезентацију у Лиги нација.

У мушкој конкуренцији најперспективнији играч у 2022. години је Бранко Копитић, одбојкаш Нови Сад Манекса.

Тијана Бошковић, двоструки узастопни МВП Светског првенства, капитен и коректор сениорки Србије, актуелног двоструког светског првака, најбоља је одбојкашица Србије у 2022, а Срећко Лисинац, блокер сениора Србије, је најбољи српски одбојкаш у овој години.

Награде и признања уручили су Ђула Мештер, председник ОСС, Иван Кнежевић, генерални секретар ОСС, Јелена Николић, први потпредседник ОСС, Младен Маран, председник ОСБ и Данило Мрђа, генерални секретар ОСБ и Маја Огњеновић, репрезентативка Србије.

Коктелу су присуствовали највиши спортски званичници Србије: Зоран Гајић, министар спорта у Влади Републике Србије, Дејан Бојовић, посебни саветник министра спорта, Јован Кнежевић, шеф кабинета министра спорта, Божидар Маљковић, председник ОКС, Ђорђе Вишацки, генерални секретар ОКС, Дамир Штајнер, извршни директор ОКС, Александар Боричић, председник ЦЕВ, Давор Штефанек, председник ССС, Горан Маринковић, генерални секретар ССС, Предраг Даниловић, председник КСС, Златко Болић, генерални секретар КСС. Мр Бојан Кекић, председник ИО Банка Поштанска штедионице, предводио је делгацију Банке, у којој су били чланови ИО и председник Скупштине БПШ.

 

Извор: ossrb.org