Aнђела Mилосављевић трећи пут победник републичког такмичењу у певању традиционалне песме

Ученица друге године лајковачке СШ “17. септембар” Анђела Милосављевић победник је у својој категорији на 8. Републичком такмичењу у певању традиционалне песме, које се налази се у календару такмичења Министарства просвете. Oдржано je у организацији Удружења музичких и балетских педагога Србије.

Прво место Анђела је освојила са максималних 100 бодова, а наступила је у класи професорке Милице Миливојевић, са врло захтевном црногорском песмом “Гледала сам с’ Кома плава”.

Анђела је 2019. и 2021. била победник овог републичког такмичења, тада као ученик ОШ “Димитрије Туцовић” у Јабучју, и тада у изузетно јакој конкуренцији основаца, под менторством своје тадашње предметне наставнице Славојке Туфегџић.

На истом такмичењу јабучки основци освојили су у својој категорији ове године прву и другу награду.

Изузетно музички надарена лајковачка средњошколка Анђела Милосављевић је ђак ваљевске МШ “Живорад Грбић”, чланица Мешовитог хора Културног центра “Хаџи Рувим” Лајковац, а својевремено је са десетком положила пријемни испит за престижну приватну Средњу школу Артимедиа у Београду.

Анђела управо учествује у такмичењу “Пинкове звездице”, активно пева, снима и ради на себи, градећи своје место у музичком свету.