Асфалтиране две улице у селу Лајковцу

Позната је већ чињеница да се у општини Лајковац ове године асфалтира као никада пре, а у уторак се десило да у једном дану буду асфалтиране чак три улице. Осим Пепељевачке рампе, коловозни застор напокон су добиле две улице у Селу Лајковац: Дубравска и Стевана Сремца. Обе улице су дужине по 300 метара и урађене су на основу уговора са ЈП „Путеви Србије“, а извођач је фирма „Штрабак“. Пратећи завршне радове са најближим сарадницима председник општине Андрија Живковић је изјавио:

-Иако овај део наше општине носи назив Село Лајковац, својом физиономијом, бројем становника и близином припада самом Лајковцу. Наредне године мало улица у центру биће без асфалта, што и јесте наш циљ: да побољшавамо путну инфраструктуру. Све три улице које данас радимо имају велики број домаћинстава и пуно деце. Свима њима ће бити олакшани услови за живот. Дубравска је битна јер у њој живи и доста пољопривредних произвођача, на крају улице имамо једног од највећих сточара на нашој територији. Трудимо се да у свим сегментима олакшамо живот: како нашим најмлађим суграђанима, тако и најстаријим и пољопривредницима. Надам се да ће наши суграђани то препознати. Предстоји нам да у 2020. наставимо овим темпом, а то је, пре свега, побољшање путне инфраструктуре и решавање водоснабдевања.

Приликом асфалтирања улице Стевана Сремца заменик председника Ненад Џајевић је рекао:

-У пакету „Путева Србије“ имамо три дугачка регионална пута: два кроз Јабучје и Стару ћирину пругу, коју смо скоро завршили и која спаја више села: од Доњег Лајковца, Боговађе и Пепељевца до Лајковца. При крају смо тих радова, „фрезује“ се Железничка улица, која је наставак Старе ћирине пруге, и следи ускоро асфалтирање. У пакету је осам локалних путева и улица: завршена је улица Војводе Путника, плато поред нове пијаце, Дубравска и Стевана Сремца у Селу Лајковцу, крајем недеље очекујемо завршне радове на путу за Вујиће у Јабучју, а остају нам још пут за Петровиће у Бајевцу и за Гајиће у Стрмову. Поред тога извући ћемо пар кракова јер су људи из „Штрабака“ направили уштеде приликом изградње ових путева тако да ћемо урадити крак пута у засеоку Поповић у Степању и код Јевтића у Доњем Лајковцу. Ове две улице у Селу Лајковац, Дубравска и Стевана Сремца, много ће значити овим људима. Прилично је неусловно било за живот, за функционисање саобраћаја, знамо да овај асфалт очекују дуго и сигурно ће бити задовољни. У нашем мандату имали смо пар серија разговора са њима, захтеве од месне заједнице и становника да се улица Стевана Сремца среди и асфалтира.

Слободан Јовановић, мештанин улице Стевана Сремца, видно задовољан коначним добијањем асфалта изјавио је:

-Чекали смо ово много година. Многе власти су се промениле, нико није хтео да нас саслуша и уради било шта. Зато бих се захвалио Андрији Живковићу, председнику општине, Џајевићу, Жики Бојичићу, што су омогућили мештанима ове улице да нормално живе и функционишу. Деца су се обрадовала, коначно су добили оно што заслужују у 21. веку. У нашој улици има 19 деце која сваки дан овуда иду у школу, а има педесетак мештана. Овде је била прашина или блато, катастрофа, нису деца могла нормално да иду у школу. Ето, последњих 15-20 година многи су се променили, нико није хтео да уради, хвала још једном што су нам изашли у сусрет!“