Асфалтирано 1000 метара пута за Молеровиће у Врачевићу

 

Дан након што је у засеоку Костевац у Врачевићу реконструисано и асфалтирано 700 метара пута за Тришиће, већ је асфалтирано и километар пута за Молеровиће у овом селу. Финиш радова испратио је председник општине Лајковац Андрија Живковић са најближим сарадницима и том приликом изјавио:

-Ово је веома тешка, брдска деоница, слична оној у Тришићима, која за време јачих падавина буде непроходна или уништена. Зато смо се, у договору са Месном заједницом, одлучили да што пре асфалтирамо и овај део села. У току следеће недеље очекује нас асфалтирање још једне деонице у Врачевићу – пута за Бабовиће дужине 500 метара. Крајем недеље биће асфалтирана улица Лајковачка пруга у Лајковцу, километар дужине, пут за Лађевац у Ћелијама, следеће недеље и пут за Радованчевиће који спаја Лајковац и Јабучје. Нећемо ни ту стати, већ после ребаланса буџета који ће бити око 20. новембра очекујемо расписивање тендера за нова три пута: километар кружног пута за Томиће у делу Јабучја Старо село, пут за Гајиће у Марковој цркви и пут за Гајиће у Боговађи. Ако временски услови дозволе до краја године биће укупно урађено 15 километара путева, што се није скоро догодило. И у 2019. години већи део буџета ћемо планирати за инфраструктуру. На пример, у Врачевићу ћемо урадити пут за Протиће, улицу Војводе Путника у Лајковцу, у Селу Лајковцу улице Краља Милутина и остале паралелне с њом које се спуштају ка Новом гробљу.

Мештанин Славољуб Манић је рекао да се дуго чекало на асфалтирање овог пута и захвалио се у име мештана свима који су томе допринели. Манић је нагласио и да овај пут много значи мештанима, како деци и старима, тако и онима који иду на посао. У овом делу iма око 50 домаћинстава, али и доста викендаша који већи део године проводе управо ту. Такође је изразио наду да ће се са асфалтирањем наставити и даље, како би се повезали са Бањом Врујци, јер је ово најкраћи пут до Врујаца, свега 13 километара.