Чишћење јавних пешачких површина и путева другог приоритета

Радници „Градске чистоће“ Лајковац од 6 сати јутрос ручно чисте снег са јавних пешачких површина у граду. „Градска чистоћа“ захваљује свим власницима радњи који су очистили простор испред својих локала, као и грађанима који су то учинили испред својих кућа, уз подсећање да то и јесте њихова обавеза.
Екипе „Градске чистоће“ механизацијом настављају чишћење по Плану зимског одржавања, на реду су путеви другог приоритета, као и локални и некатегорисани путеви. Очекује се да до краја дана већина путева буде проходна. Као што је јуче најављено, очишћени су сви путеви у Пепељевцу, где већина мештана данас прославља крсну славу.Грађани општине Лајковац који из хитних разлога имају потребу чишћења снега у њиховом крају могу се јавити шефу Зимске службе на телефон 069 884 0001. Првенствено се то односи на суграђане којима је потребна хитна медицинска помоћ, као и тамо где има особа која захтевају кућну здравствену негу.
У насељеном месту Лајковац улице које се одржавају у зимским условима у првом и другом приоритету имају укупну дужину 36,9 км, а на територији целе општине дужина локалних и некатегорисаних путева у првом и другом приоритету износи 103 км.