Дечаци из Школе фудбала „Железничара“ на утакмици Србија – Шведска

На позив Фудбалског савеза Србије, малишани из фудбалских школа широм наше земље вечерас ће на стадиону „Рајко Митић“ присуствовати утакмици Лиге нација Србија – Шведска и свим срцем навијати за нашу репрезентацију. Међу њима су и деца из Школе фудбала лајковачког „Железничара“, која су у 18 часова организовано аутобусом кренула пут Београда, а испратио их је председник општине Лајковац Андрија Живковић.

Малишане на стадион воде два тренера фудбалске школе, а вођа пута је председник Општинског фудбалског савеза Александар Савковић, који је овом приликом изјавио:

– УЕФА је казнила наш савез са два меча играња без присуства публике, али дозвољено је да на трибинама могу бити деца до 14 година. Ми смо се радо одазвали овом позиву, обезбедили аутобус и 40 деце из Лајковца путује на утакмицу. Они су веома узбуђени и не могу да дочекају да стигну на наш највећи стадион и да подрже наше репрезентативце у победи коју очекујемо. Њима су идоли Митровић, Влаховић, Гудељ и други наши фудбалери, већ су пуни импресија и верујем да ће пуно онога што буду вечерас видели пренети на стадион Железничара. Као што знате, пре пар месеци смо оживели Школу фудбала, а ова деца су доказ да је све кренуло правим путем. Надам се да ћемо на следећу утакмицу путовати са три-четири аутобуса.

Фудбалери Србије против Шведске играју последњи меч овог циклуса Лиге нације на свом терену. Уједно ће то бити и последњи меч екипе Драгана Стојковића Пиксија у Београду пре Мундијала у Катару. Тријумф против Швеђана чува наду да “орлови” могу до првог места у групи, које води у најквалитетнију лигу овог такмичења. Утакмица се игра на стадиону “Рајко Митић” од 20.45, а присуствоваће јој само најмлађи љубитељи фудбала, због суспензије УЕФА.