Дизелка освајач Купа Колубарског округа у фудбалу

Заблистао је Железничар јуче у финалу Купа Србије за подручје Колубарског округа и освојио први трофеј у овој сезони. На стадиону СРЦ Пећина у Ваљеву „дизелка“ је победила ваљевски Раднички са 2:1, а већ на полувремену водила је са два гола разлике.

Стрелци за Жељу били су Петровић у 4. и Савић у 38. минуту, док је једини гол за Раднички постигао  Васић у 80. минуту.

Оба тима игром су оправдала наступ у финалу, јер је виђена квалитетна, узбудљива и до последњег минута неизвесна утакмица, у којој је Железничар заслужено победио. Сви играчи дали су свој максимум, а посебно треба истаћи да су се у протоколу за утакмицу нашла три кадета: Бркић, Жарић и Миливојевић. У екипи је наступало чак 90 одсто Лајковчана, што говори да је управа клуба оправдала обећања и да води рачуна о свим фудбалерима пониклима у Жељи.

У својој дугој традицији ФК Железничар није пуно пута освајао овај трофеј, а поготово није у скорије време, тако да је ова генерација остварила леп успех и остаће упамћена у историји клуба.

Освојени трофеј Купа Колубарског округа треба да представља велику сатисфакцију за уложени рад и подстрек за веома битне утакмице у наставку првенства Колубарско-мачванске зоне, истичу у управи ФК Железничар.

Издвајамо као занимљивост да је шеф стручног штаба Игор Пакић трофеј купа освајао као играч, а сада и као тренер.

Већ овог викенда Железничар очекује изазован меч у Липолисту, против тима који је већ неко време на лидерској позицији, а тренутно дели прво место са Борцем из Лешнице,.