Донација браће Павловић из Чикага за основну школу

После божићних пакетића за српску децу са посебним потребама на Косову и Метохији, пакетиће за ученике и лаптопа за школу у Бањској (Звечан), компанија „3МД“ из Чикага обезбедила је донацију и за ОШ „Миле Дубљевић” у Лајковцу. У име власника фирме, браће Драгана и Милоша Павловића, који су некада похађали ову школу, на Савиндан је наставна средства вредности 443.000 динара уручио њихов школски друг Ненад Џајевић, заменик председника општине Лајковац. Овај догађај и леп гест младих Лајковчана који имају успешан бизнис у Чикагу увеличао је школску славу Светог Саву.
“Симболично смо одабрали Савиндан, школску славу и славу свих просветитеља, да уручимо овакав поклон нашој школи. Захвалио бих се у име Лајковчана компанији „3МД“ из Чикага и браћи Павловић на овој донацији, а част ми је што могу да је уручим у њихово име. Донација је вредна око 450.000 динара, а садржи намештај и опрему за учионице и наставничку канцеларију, штампаче, инструментаријуме за музичко васпитање, лопте, кошаркашку конструкцију за Ратковац, струњаче итд. Сигуран сам да ће све то допринети бољим условима за рад у централној школи у Лајковцу и издвојеним одељењима у нашој општини.”
У име школе захвалила се директорка Биљана Жујовић:
”Као директор школе, у име свих ученика и у лично име, захваљујем браћи Драгану и Милошу Павловићу на овој донацији. На дан школске славе нисмо могли добити лепши поклон од овога! Ово је јако хуман гест, који сведочи о томе да људи који су отишли из наше земље нису заборавили своју земљу, своје суграђане, школу коју су и сами похађали …Свакако ће овај њихов гест бити забележен у аналима школе. Са првим лепим данима средствима од дела донације и школа у Боговађи добиће ново степениште. Трудили смо се поручимо оно што нам је тренутно потребно и што ће нам убудуће побољшати рад, а наши донатори су то уважили.”
За школу је набављено 12 комплета Орфовог инструментаријума за музичко васпитање, по 10 лопти за фудбал, кошарку и одбојку, кошаркашка конструкција и табле, мреже за одбојку, струњаче, затим зидне табле и панои, намештај за учионице и наставничку канцеларију, штампачи, радио и МП3 плејер. Укупна вредност наставних средстава и намештаја је 443.000 динара. Компанија „3МД“ финансираће и санацију улазног степеништа осмогодишње школе у Боговађи приближне вредност око 200.000 динара, чим временске прилике дозволе радове. Подсећамо да је донација за децу на Косову и Метохији и школу у Бањској износила преко 400.000 динара, а такође је уручио Ненад Џајевић. То значи да ће, након реконструкције степеништа школе у Боговађи, укупна донација браће Павловић за Лајковац и Космет износити око 1.100.000 динара.