Дрина однела бодове из Лајковца

У четвртом колу плеј-офа Колубарско-мачванске зоне Железничар је данас на свом стадиону поражен од Дрине из Љубовије са 3:1. Липолист је убедљивом победом над Осечином од 3:0 запечатио шампионску титулу и пласман у Српску лигу Запад. Истим резултатом у Лешници је Борац савладао ваљевски Раднички и вратио се на друго место.

Парни жути картони поново су дошли „на наплату“, тако да је Железничар и данас играо некомплетан и подмлађен, као и са само једним резервним фудбалером – кадетом Миливојевићем (Шалипур се повредио приликом загревања па је Пакић био принуђен да га одмах замени Бркићем). Упркос томе, домаћи тим је повео већ у 17. минуту после шута Томића, мада се званично води као аутогол Ђорђића. Тако је било све до 61. минута, када је изједначио Аврамовић. Нерешен резултат је био до финиша меча, када је Жеља примио још два гола: Ђорђић је био стрелац у 89, а Петровић у трећем минуту надокнаде времена.

Упркос поразу шеф стручног штаба Александар Пакић имао је разумевања за своје играче: „Као што је било у целом пролећном делу, тако нас ни данас нису заобишли проблеми. Због картона нисмо могли да рачунамо на веома два важна играча за нашу игру, Спасојевића и Павловића. На загревању се повредио Шалипур, тако да смо ушли у утакмицу са само једном изменом и то кадетом Миливојевићем, у стартној постави се нашло  четири бонус играча. И поред свих проблема, успели смо да голом Томића водимо већи део утакмице и можда да га решимо у нашу корист, али нас срећа није погледала овај пут. Примили смо голове у 89. и 92. минуту и по мом мишљењу неправедно доживели први пораз на нашем терену овог пролећа. Али добро, главу горе и да нам ово буде школа да никада више не дођемо у овакву ситуацију. Захвалио би се играчима који су пружили и више од свог максимума и остварили циљ који је био зацртан. Такође би се захвалио и публици која нас је бодрила током целог пролећа, као и данас. Остаје мали жал што смо се за ово првенство опростили поразом у Лајковцу, али сигуран сам да овај клуб има будућност и да ће у наредним сезонама доносити много успеха.“

Табела 1-6: Липолист 51, Борац 47, Раднички 44, Дрина 39, Осечина 36, Железничар 36.

Парови петог, уједно последњег кола плеј-офа: Раднички – Железничар, Дрина – Липолист, Осечина – Борац.

Резултати 4. кола плеј-аута: Цер – Хајдук Станко 4:3, Дивци – Мачва 4:1 и Рађевац – Рибница 1:0.

Табела: Дивци 38, Рађевац 37, Рибница 36, Мачва 33, Хајдук Станко 20 и Цер 18 бодова.

У следећем колу састају се: Рибница – Цер, Мачва 1929 – Рађевац, Хајдук Станко – Дивци.