Дружење писца Биљане Марковић Јевтић са предшколцима

Пред крај васпоитне године ПУ „Лептирић“ организовала је дружење предшколаца са вишеструко награђиваним писцем за децу Биљаном Марковић Јевтић, пореклом Лајковчанком.

Биљана је деци причала о свом новом роману „Авантура на видику“. Предшколци су били врло активни, демонстрирајући понашање јунака овог романа, на основу њихових карактера и неких својих искустава.

– „Авантура на видику“ је прича о два сеоска миша, Савети и Свети, који су са Деда Лекиног салаша отишли у градску авантуру. У граду су упознали компјутерског миша Мауса, кога су научили шта је то „напоље“, како изгледа када имаш право срце и шта је то срећа. Деца су ме одучевила, учествовала су у причи, имала су сјајна питања. Такве су паметнице да би комотно могли да прескоче први и други разред и упишу се у трећи. Заиста тако мислим. Захвалила бих се мојој другарици, директорки вртића Мили Лончар, на позиви и гостопримству, као и васпитачицама и деци на сјајно проведеном дану у „Лептирићу“ – рекла је Биљана Марковић Јевтић после дружења са малишанима.

Претходних дана књижевница је учествовала на Змајевим дечјим играма у Новом Саду, а том приликом гостовала је и у две основне школе.