Две награде лајковачких основаца на Књижевној олимпијади

На републичком такмичењу из књижевности – Књижевна олимпијада, одржаном у Сремским Карловцима 20. априла, ученице ОШ „Миле Дубљевић“ оствариле су изузетан успех.

У конкуренцији 156 ученика седмог разреда и 262 ученика осмог разреда, у чувеној Карловачкој гимназији, такмичиле су се три ученице лајковачке основне школе: Ана Марковић, ученица седмог разреда, и Анђела Брдарић и Исидора Јованић, ученице осмог разреда.

Ана Марковић, под менторством наставнице Зоране Марковић, заузела је друго место, а Анђела Брдарић, под менторством наставнице Душице Милосављевић, треће место. Добар резултат остварила је и Исидора Јованић, ученица наставнице Душице Милосављевић.

Републичка Књижевна олимпијада за ученике седмог и осмог разреда основне школе традиционално се одржава у Карловачкој гимназији, најстаријој српској гимназији, коју је похађао и наш чувени песник Бранко Радичевић.

Организатор такмичења је Друштво за српски језик и књижевност Србије, у сарадњи са Министарством просвете и Карловачком гимназијом.

Овим резултатима настављена је традиција успешног учешћа ученика ОШ „Миле Дубљевић“ и поменуте две наставнице на републичкој Књижевној олимпијади.