Екипа Лајковца победник других Сеоских игара

Након прошлогодишњег успешног премијерног старта, Сеоске игре Спортског савеза Србије у организацији Спортског савеза општине Лајковац одржане су у суботу у Јабучју, селу прошлогодишњег победника.

Такмичиле су се четири екипе, са око 80 такмичара, у 11 спортских дисциплина. Победник је екипа Лајковца, што значи да ће Лајковац наредне године бити домаћин трећих Сеоских игара у општини Лајковац. Друго место припало је домаћину Јабучју, треће место освојила је екипа Боговађе и екипа Ћелија је четврта по освојеним бодовима

Ово је шеста сезона Сеоских игара у којој учествује велики број општина, којима се други пут придружила и општина Лајковац, траје до првог викенда септембра када је регионално финале. Победник Републичког финала Сеоских игара добија изградњу терена.

У име организатора, председник ССОЛ Марко Мирковић каже, да су велики одзив такмичара и гледалаца разлог је да ССОЛ буде презадовољан манифестацијом. “Такмичари су се надметали у 11 дисциплина, од којих су неке неоправдано заборављене. Враћање спортског духа, здравог ривалитета и очувања традиције био је главни задатак свих учесника“, подсетио је Мирковић.

Село Јабучје и Спортски центар “Цар” били су сјајни домаћини такмичарским екипама, а ССОЛ се и овога пута показао као одличан организатор. Организација је била одлична, све је протекло у сјајној атмосфери, у фер такмичењу и лепом дружењу. Сви су препуни лепих утисака и очекују да наредне године такмичење буде још масовније.

Сеоске Игре су фестивал традиције, промоција правих вредности и фер плеја у 11 дисциплина, од фудбала и одбојке до бацања камена с рамена, обарања руку и трке у џаковима. Манифестације ће засигурно битно допринети омасовљењу спорта, развоју рекреативног спорта и женског спорта, а првенствено оживљавању друштвеног и спортског живота у селима.