Економско јачање жена у пољопривреди

01.10.2019. године, са почетком у 12:00 часова , у Великој сали Градске куће одржаће се инфо сесија на тему Економско јачање жена у пољопривреди.
Препознајући заједнички интерес у процесу економског оснаживања жена, посебно у давању подршке, знања и потребних ресурса женама, носиоцима регистрованих пољопривредних газдинстава, Општина Лајковац и Женско удружење Колубарског округа потписнице су Меморандума о сарадњи на имплементацији пројекта Економско оснаживање жена у пољопривреди. Први корак заједничке сарадње је организација радионице где ће учеснице имати прилику да се упознају са пројектом, предвиђеним обукама и студијским путовањем а све у циљу ефикасније пољопривредне производње и јачања конкурентности .
Имајући у виду напред наведено позивају се све заинтересоване жене са територије општине Лајковац које се баве пољопривредом да присуствују поменутој инфо сесији 01. октобра како би кроз размену искустава, умрежавање и едукацију унапредиле своја пољопривредна газдинства.
Пројекат Економско оснаживање жена у пољопривреди подржан је од стране Агенције Уједињених нација за родну равноправност и оснаживање жена у Србији (UN Women) у оквиру пројекта „Кључни кораци ка родној равноправности“ који финансира Европска унија.