Феноменалне одбојкашице вратиле трофеј Купа Србије у Лајковац!

После само годину дана паузе, након фантастично одиграног меча у финалу против Уба, одбојкашице Железничара вратиле су трофеј у Лајковац и трећи пут за четири године освојиле Куп Србије! То је још један велики успех који ће остати за сва времена уписан у историји лајковачког спорта и вароши Лајковац.
За само 70 минута наше одбојкашице савладале су тим који је доминирао ове сезоне са 3:0, по сетовима је било 25-18, 25-19 и 25-22. Победнички трофеј из руку председника Одбојкашког савеза Србије примила је капитен Александра Гајић, док је за МВП играча женског финала проглашена Рада Перовић, дизач Железничара. Финале у обе конкуренције одиграно је у хали „Владе Дивац“ у Врњачкој Бањи, уз одличну организацију домаћина и Одбојкашког савеза Србије.
Све коцкице су се сложиле у утакмици сезоне за ОК Железничар. Подигао се Жеља из пепела након испадања из првенственог плеј-офа и када је било најважније показао каквим квалитетом располаже. Деловала је екипа Бранка Ковачевића као фантастично наштимован оркестар, видели смо један савршен тим који је функционисао одлично у свим сегментима игре, тако да једноставно Убљанкама није пружио шансу за било какав преокрет, за било који исход осим победе „дизелке“!
Тренер Бранко Ковачевић је највећи део утакмице одиграо са поставом: Бјелица, Савић, Миросављевић, Вујовић, Перовић и Батинић, уз честу асистенцију Кутлешићеве и кратак, али значајан улазак младе Узелац, као и Ранковићеве на последњи сервис. Показало се то као добитна комбинација. Играо је Жеља сјајно у свим сегментима игре, а мишљење већине коментатора на РТС-у било је да су пресудили одличан сервис, фантастичан блок, јако добар пријем и игра у одбрани.
О доминацији сервиса говори податак да је Жеља забележио чак седам асова, а Уб само један. Велики допринос томе дале су 19-годишња Рада Перовић, најбољи сервисер лиге и 20-годишња Јована Миросављевић, обе одличне у свим фазама игре. Изузетан меч је вечерас одиграла и 19-годишња Барбара Батинић. Одлична на пријему и у одбрани била је ветеранка Марина Вујовић, чије је искуство и знање дошло до пуног изражаја. А оно што су вечерас одиграле Ана Бјелица и Маја Савић било је на њиховом репрезентативном нивоу и уливало сигурност целом тиму. Закључићемо тиме да је Ана Бјелица била та преломна карика у вечерашњој доминацији Железничара, не само у сигурном смечу и у блоку, него у једном огромном ослонцу који је читава екипа имала.
Треба истаћи да је са друге стране била једна изузетно јака екипа, која је водила већи део трећег сета, из којег можда није извукла више и због психолошког пада услед убедљивог вођства и игре Железничара.
Поени Железничара: Бјелица 16, Миросављевић 13, Батинић 11, Савић 6, Кутлешић 5, Перовић 4 и Узелац 1. Највише поена за Уб освојиле су Вулин 11, Медић 9, Тривуновић 7 и Ранковић 6.
Веома задовољан био је вечерас и човек који стоји иза још једног великог успеха Железничара, председник клуба и угледни лајковачки привредник Живорад Лазаревић, као и сви његови сарадници.
Да још једном подсетимо на имена свих који су трећи пут освојили Куп Србије. Одбојкашице: Вања Ивановић, Тамара Марковић, Барбара Батинић, Маја Савић, Александра Узелац, Нада Митровић, Ана Бјелица, Сара Ранковић, Александра Гајић, Милана Рајлић, Јована Миросављевић, Марина Вујовић, Аница Кутлешић и Рада Перовић. Стручни штаб: шеф Бранко Ковачевић, асистент Владимир Живковић, статистичар Лазар Табаковић. Председник клуба Живорад Лазаревић, спортски директор Ивана Лазаревић, секретар Златко Петровић, лекар Драган Миловановић, чланови управе Милан Јокић, Бојан Богдановић и други.

Фотографије: Одбојкашки савез Србије