ФК Железничар добио савремени систем за заливање главног терена

Стадион ФК „Железничар“ добио је најсавременији систем за заливaње терена. У току је инсталирање софтверског система и остале опреме. Средства у износу од 1,1 милиона динара обезбеђена су из општинског буџета.

– Одвојили смо 1,1 милиона динара за изградњу модерног система заливања фудбалског стадиона Железничара. Настављамо са изградњом спортске инфраструктуре како бисмо створили што боље услове за бављење спортом на територији наше општине – саопштио је председник Привременог органа општине Лајковац Андрија Живковић.

Из Управе ФК Железничар саопштавају да савремени систем за заливање има сјајне техничке могућности.

– Систем за заливање ће омогућити и значајно олакшати квалитетно одржавање терена. Да би терен био на врхунском нивоу неопходно му је обезбедити оптимално наводњавање за најкраће могуће време и без губитака. Систем је потпуно аутоматизован, њиме се може управљати и даљинским путем, што обезбеђује заливање терена онда када је то потребно и колико је потребно. Данас је готово немогуће замислити квалитетне терене фудбалских клубова без савременог система за заливање.

Из управе клуба кажу да је ова новина још једна у серији позитивних промена у ФК Железничар и да ће клуб наставити са осавремењавањем и напретком у сваком аспекту функционисања.