ФК Железничар представио планове за рад Омладинске школе фудбала

У складу са донетом Стратегијом клупског развоја ФК „Железничар“ је данас на свом стадиону родитељима и другој заинтересованој јавности представио планове за рад поново формиране Омладинске школе „Железничара“. Састанку је присуствовао и председник општине Лајковац Андрија Живковић, а локална самоуправа је већ дала подршку концепту нове управе по којој треба развијати сопствену Школу фудбала која ће створити играче за први тим састављен претежно од Лајковчана.

Осим представника клуба и локалне самоуправе, са родитељима је било и фудбалера из млађих селекција. Састанак је био првенствено информативно-промотивног карактера, са основним циљем да Железничар представи планове за рад Омладинске школе и да јој се придружи што више лајковачке деце.

Милош Ракић, директор и координатор обновљене Омладинске школе ФК Железничар“, рекао је у изјави за медије да клуб има пуно планова за наредни период.

„Тренутно имамо селекцију кадета: момке узраста 15 и 16 година, то је 2006. и 2007. годиште и пар дечака 2008. годиште. Њима сам тренутно тренер. Данас смо организовали састанак са родитељима млађих генерација који ће бити базни погон наше Омладинске школе, то је узраст 2010. и млађи. Планови су: озбиљан рад са децом, обезбеђивање адекватних услова и опреме, такмичења, школовање тренера итд. Ми из клуба дајемо све од себе да то остваримо.“

Поред Ракића Омладинска школа има још три тренера. Дарко Радовановић ће водити селекцију 2010-12. годиште, Марко Радовановић ће радити са годиштима 2013. и 2014, а Милан Мирковић помаже Ракићу у раду са кадетима.

„Крајњи циљ је да се ослањањем на сопствене стручне кадрове и лајковачку децу, фудбалске таленте, Жеља постепено врати на стазе старе славе. Већ је таква ситуација у првом тиму: од 20 момака чак 16 је из Лајковца. Желимо да Железничару вратимо име, да поново буде бренд Лајковца, да наша деца кроз селекције Омладинске школе сазревају за играче првог тима. То је наш основни циљ.“, рекао је Ракић.

Подсећамо да је нова управа ФК Железничар изабрана на скупштини одржаној 24. јуна, након још једне лоше сезоне у Колубарско-мачванској зони. За председника је изабран Владимир Милић, дугогодишњи фудбалски радник, а за секретара Влада Милановић.

У Извршном одбору су: Милић Владимир, Ашковић Бранко, Јовановић Драган, Томић Драган, Мирковић Милан, Ракић Милош, Јевтић Радован, Маликовић Владимир и Радивојевић Горан. Надзорни одбор чине: Мирковић Марко, Савковић Аца и Ранковић Марко. За шефа стручног штаба нова управа изабрала је Сашу Ђенисића.

Тада су као главни приоритети новог руководства истакнути: враћање вишемилионског дуга “дизелке”, формирање Омладинске школе фудбала и побољшање спортске инфраструктуре, у сарадњи са локалном самоуправом. До данас управа је у први тим вратила десетак фудбалера који су прошли Омладинску школу Железничара, а у последње време су наступали у другим клубовима.