Голеада у Новом Пазару: Јошаница – Железничар 6:4

Меч у Новом Пазару, који за Железничар није имао такмичарски значај јер се већ опростио од Српске лиге, био је најефикаснији у претпоследњем колу Запада – пало је чак 10 голова. Коначан резултат утакмице између Јошанице и Железничара био је 6:4. Детаљније информације о кретању резултата и стрелцима за Лајковчане немамо.
После данашњег пораза од Слободе са 3:1 и ваљевска Будућност Крушик је пред испадањем, мада још увек гаји наду у опстанак јер има утакмицу мање. Наиме, комесар за такмичење одлучио је да се утакмица са Сушицом из претпрошлог кола, коју су Ваљевци напустили пред почетак због агресивног понашања публике, одигра 3.јуна на неутралном терену, у Аранђеловцу или Тополи.Сушица има велике изгледе за опстанак после данашње победе над Таковом од 1:0, имајући у виду да има и утакмицу мање. Тутин је узео бод Младом раднику, а Мачва у Богатићу са 2:1 победила ариљску Будућност. Јошаница има теоретску наду да се изједначи у бодовима са Сушицом, с којом има бољи међусобни резултатски однос ( нерешено у Пазару, победа у Крагујевцу), али је за то потребно да Сушица у две утакмице не освоји ни бод.
Пред коначан расплет, а у нижи ранг одлази седам клубова, стање на табели од 11. до 16. места је овакво: Сушица 46, Тутин 45, Будућност Крушик 44, Јошаница 43, Железничар 35, Гружа 25, Шумадија 16 и Бане из Рашке 8.
Млади радник из Пожаревца, Слога ЗЗ (Петровац на Млави) и Таково имају по 49 бодова.
Упоследњем колу 6. јуна Железничар дочекује првака Српске лиге Запад пожешку Слогу.