Голеада у Прњавору припала Жељи, нови пораз Задругара

У Прњавору ватромет голова – чак седам, а Жеља направио сјајан преокрет и однео победу у четвртом минуту надокнаде утакмице! Нажалост, Задругар друго коло заредом  убедљиво поражен у Лајковцу, овог пута од Борца из Лешнице. Годинама пример стабилног зонаша, Задругар је очигледно у огромној кризи, о чему говори и чињеница да је у данашњем мечу на клупи имао само једног резервног играча. Пре два дана је дисциплински судија зонских лига ФСР Западна Србија казнио Задругар одузимањем једног бода, уз регистрацију утакмице у Осечини службеним резултатом, чиме је остао без још једног бода. Као куриозитет кола издвајамо победу Врело Спорта против тима из Владимираца са чак 9:1.

У Прњавору је кренуло катастрофално по Железничар – већ у осмом минуту Младост је водила са 2:0. Нешковић је у петом минуту из пенала довео домаћина у вођство, а три минута касније на 2:0 повисио је Петровић. Лајковчани су преко Павловића смањили у 30. минуту, али већ у 39. Петровић својим другим поготком повећава на 3:1. Тим резултатом се отишло на паузу и дуго није било промене, све до 76. минута утакмице. Тада је судија Карапанџић из Лознице досудио једанаестерац за „дизелку“, који је у гол претворио Страхиња Софронић. Најбољи стрелац Жеље у 90. минуту изједначује резултат, а прави шок домаћину и велику радост Лајковчанима доноси Никола Спасојевић голом у четвртом минуту надокнаде!

После лидера Врела, сва три бода са Сенаре однела је и другопласирана екипа Борац из Лешнице, идентичним  резултатом од 4:0. Задругар се добро држао прво полувреме, које је завршено резултатом од 1:0 за госте, стрелац је био Матић из сумњиве позиције. У другом полувремену распуцао се Поповић са три гола: у 56, 76 и 82. минуту.

Између два првенствена кола Задругар је административним путем остао без два бода. Наиме, 5. маја је одржана седница Дисциплинског судије зонских лига ФСР Западна Србија на којој је, између осталог, донета и одлука да се ФК Задругар из Лајковца казни одузимањем једног бода и новчаном казном од 10.000 динара, због занемаривања обавеза и играња под суспензијом на утакмици 19. кола Осечина – Задругар, 23. априла у Осечини. Истовремено је утакмица регистрована службеним резултатом 3:0, тако да је  лајковачки клуб остао и без бода освојеног на терену. Тиме је доспео у још тежу ситуацију и када се све сагледа опстанак у Зони делује све даљи.

Остали резултати 21. кола: Врело Спорт – Јединство Владимирци, Раднички Ваљево – ОФК Дивци 1:2, ОФК Осечина – Цер, Рибница – Раднички Клупци 5:1. Слободан је био Качер.

Врело Спорт је први са 46 бодова, другопласирани Борац има 33, ваљевски Раднички, Железничар 32, ОФК Дивци 31 итд. На дну табеле Јединство из Владимираца има 20,  Раднички Клупци 16, а Задругар 15 бодова.

У 22. колу Задругар гостује у Владимирцима, док је Железничар слободан. Утакмице овог кола почињу у 16.30 часова.