И општина Лајковац део националног пројекта “Пажљивкова смотра”

У оквиру пројекта Агенције за безбедност у саобраћају, у сарадњи са локалном самоуправом и школом,   у амфитеатру ОШ “Миле Дубљевић” у Лајковцу одржана је интерактивно – едукативна представа за ђаке прваке „Пажљивкова правила у саобраћају“. Учешћем у пројекту “Пажљивкова смотра” локална самоуправа је постала део Националног пројекта.

Представи су у Лајковцу поред првака присуствовали и другаци, као и предшколци. Пажљивкова правила у саобраћају успела су у потпуности да анимирају лајковачке малишане. Едукативна представа „Пажљивкова правила у саобраћају“ има за циљ да се сва деца осамостале у саобраћају, да буду безбедна и да стекну добре навике од најмлађег узраста и током представе кроз песму и игру уче правила безбедног понашања у саобраћају.

Тим поводом, директорка школе Биљана Жујовић је рекла:

“Агенција за безбедност саобраћаја већ дужи низ година има добру сарадњу са нашом локалном самоуправом и локалним Саветом за безбедност у саобраћају, као и образовним установама. У периоду од 6. до 15 . марта је реализована Пажљивкова школска смотра за предшколце, прваке и другаке. Након смотре, тестови су груписани по одељењима и достављени овде у школу, школу у Јабучју и вртић, а ми смо их дистрибуирали на прегледање. Након тога следи друга фаза Пажљивкове смотре у којој ће најуспешнији ученици ићи у други ниво такмичења. Упоредо са тим Агенција је за предшколце и прваке наше општине организовала представу у амфитеатру школе. То је већ традиција. Недавно су сви прваци добили сликовнице “Пажљивкова правила у саобраћају”. Циљ је повећање безбедности деце у саобраћају, развој и унапређење саобраћајног знања и васпитања, обнављањем досадашњих и стицањем нових знања. Учешћем у пројекту “Пажљивкова смотра” наша локална самоуправа је постала део Националног пројекта.”

Агенција за безбедност саонраћаја ће, најављено је, и у наредном периоду наставити са својим превентивним активностима усмереним ка свим категоријама учесника у саобраћају, а нарочито ка најмлађима, у циљу достизања Визије 0 страдале деце у саобраћају.