Интернет продаја производа пољопривредница

ЖУКО је платформа за продају домаћих производа са газдинства пољопривредница са територије Колубарског округа. Достава свих производа који се купују онлајн на овој пијаци је бесплатна, а вршиће се два пута седмично. Пијаца омогућава безбедну и директну куповину, а одлучујући се за производе са ње купац директно помаже рад жена у пољопривреди и омогућава зараду њиховим породицама. Читав асортиман доступан је на линку https://zuko.rs
Платформа је израђена у склопу пројекта “Економско оснаживање жена у пољопривреди” који је подржан од стране UN Women Serbia. Координаторка пројекта Јелена Ружић је тим поводом за портал „Лајковац на длану“ рекла:
“Почела је да живи раније најављена Платформа за продају производа пољопривредница са територије Колубарског округа. Достава је бесплатна на територији Београда, Лазаревца и свих општина Колубарског округа, укључујући наравно и Лајковац, који је међу првима подржао овај пројекат. Иначе су за бесплатну доставу (хонорар возача, гориво, превоз) средства обезбедиле Уједињене нације. Радујем се заживљавању Платформе и ово је битан моменат у реализацији пројекта и осваривању његовог циља, јер представља начин да пољопривреднице материјализују свој рад!”
Наиме, Женско удружење Колубарског округа спроводи пројекат “Економско оснаживање жена у пољопривреди”, финансиран од стране Агенције Уједињених нација за родну равноправност као део пројекта “Кључни кораци ка родној равноправности”.