Изградња кишне канализације у улици Михајла Пупина

Руководство општине Лајковац обишло је радове у улици Михаjла Пупина, где је у току изградња кишне канализације. Вредност радова је око три милиона динара, финансијер општина Лајковац, а извођачи “Хидротим”. О овом пројекту говорио је Обрад Милутиновић, заменик председника општине Лајковац:

– Изградњом ове кишне канализације, укупне дужине 120 метара, стећи се услови услови да се улица Михаjла Пупина приведе намени, односно да се уради завршни слој асфалта, чиме ће становници улице добити услове какве има и остатак града. За разлику од фекалне канализације, која се се финансира из буџета Републике, ово се финансира из општинског буџета, а све у циљу побољшања квалитета живота локалног становништва и мештана Лајковца. Било је овде раније проблема: атмосферске воде су улазиле у дворишта, стајале на површини. Сада је то све сведено на кишни колектор који води ка реци Колубари и не само да ћемо прикупити воду са улице и површине коловоза, већ и из дворишта људи. Рок за завршетак радова је 30 дана, међутим очекујемо да већ у наредних пар дана посао буде завршен. Извођач је почео у понедељак, пре три дана, и већ полако приводи радове крају, без обзира на мало отежане временске услове.

Када је у питању део Лајковца „испод пруге“, Обрад Милутиновић је рекао да је у плану и реконструкција улице Петра Бојовића, као и да је Општина пројектима конкурисала код одговарајућих министарстава. Локална самоуправа ће их суфинансирати са 40 %, али све остало ће зависити од одлука министарстава и висине средстава која буду одобрена на тим конкурсима.