Изградња тротоара у Селу Лајковац

Обилазећи актуелну изградњу тротоара у Селу Лајковцу, председник општине Андрија Живковић данас је најавио радну јесен у општини Лајковац. Коначно су уговорени послови планирани за ову буџетску годину, а први од њих је дуго чекани завршетак изградње тротоара у улице Надежде Петровић, која води ка Селу Лајковац.

„Први део тротоара урађен је далеке 2006. или 2007. године, тако да се преко 15 година чекало на завршетак другог дела у дужини од 1.100 метара. Обострани тротоари су јако битни, пре свега за безбедност свих учесника у саобраћају у овом делу Лајковца, а поготово због основне школе коју ове године похађа више првака него претходне. У склопу изградње тротара биће урађена и саобраћајна сигнализација у зони школе. Сви људи из Села Лајковац који гравитирају Лајковцу моћи ће неометано и безбедно да се крећу. Трудили смо се да обухватимо цело насеље тако да ће тротоари проћи и кроз ромско насеље иза нас. Извођач радова је „Шумадија пут“, вредност радова 18 милиона са ПДВ-ом, а рок за завршетак 90 календарских дана.“

Након радова у Селу Лајковац следи побољшање и остале инфраструктуре на територији општине, најавио је председник Живковић:

„ У току идуће недеље очекује нас почетак изградње паркинга код силоса у центру Лајковца, као и партерно уређење конака Брене Михајловић и Радића конака. После тога иде изградња дечјег игралишта у Боговађи, очекујем да у октобру крене партерно утређење центра Јабучја. У склопу тога увелико се одвијају и радови на иградњи канализационе мреже у оквиру пројекта „Чиста Србија“, а на завршеним деоницама путеви се враћају у првобитно стање. Ту пре свега мислим на Месну заједницу Рубрибреза, а потом ће то уследити и за месне заједнице Јабучје и Боговађа. При крају је изградња Сеоске куће у Пепељевцу, тако да су све то радови који су обележили други део године и сигуран сам да ће грађани општине Лајковац бити задовољни. Надам се да ћемо имати новца,  а то зависи од актуелне ситуације у свету и цене струје и других енергената, да урадимо све оно што смо замислили у наредној години.“

Живковић је подсетио да ће од следеће недеље сви који паркирају возила код силоса морати да их изместе како б извођач могао да започне радове, о чему ће грађани благовремено бити обавештени, а биће укључена и Полицијска станица Лајковац.